Flyttstädning i Stockholm före och efter flytt

Dags att flytta från insats lägenheten till villan? Då kan det tänkas bli bråda dagar. Förberedelser för både försäljning och flytt kan med fördel lejas bort till företag med hemstädning.

Flytt är alltid något som laddar vardagen med extra måsten. Det blir extra tydligt om man ska sälja den nuvarande bostaden innan flytten kan bli av. För att få ett bra pris är det viktigt att tänka på hur man presenterar sitt hus. Hur man rent dekor mässigt ska göra kan en mäklare hjälpa till med. Men även en firma som arbetar med hemstäd kan vara en bra investering, då de ibland även städar hus inför visning.

På så vis kan man boka in dem för både visnings städningen och flyttstädningen och få RUT avdrag på hela summan. För att inte tala om allt annat man kan lägga sin tid på, medan företaget som arbetar med flyttstädning i Stockholm tar hand om allt det tråkiga.

Flyttstädning – en uppgift man kan vara utan

Det är så enkelt att städa en lägenhet som är tom. Stämmer det verkligen? Kanske om man tänkt torka golv och putsa fönster. Men man får inte glömma bort att flyttstädning är så mycket mer.

Här handlar det om att städa allt. Minsta lilla vrå ska skrubbas ren. Här kommer några exempel på ytor som är lätta att glömma bort när man planerar tiden. Väggar, de bör torkas av om det är i våtutrymmen annars dammsugas. Ventiler i alla rum ska torkas ur ordentligt. Spisen ska dras fram för att rengöra bakom. Ugnen ska skuras ren tillsammans med alla plåtar. Vitvaror som kyl och frys ska städas och frostas ur.

Sist men inte minst ska alla golv, lister och dörrar torkas av. Ups kom ihåg garderoberna!

Varför blir man överraskad

Å nej, förrådet, det hade jag glömt. De orden kanske man känner igen. Det kan faktiskt även gälla balkongen eller altanen. Det är platser som flyttstäd oftast inte tar hand om. Därför är de extra viktiga. Flyttstäd tar heller inte reda på saker som lämnats kvar.

Låter det lika enkelt med flyttstäd nu? Då är det bara att städa på. Kanske har man redan snyggt och rent i alla vrår. Om inte är det ganska skönt att överlåta jobbet till de som är proffs. Att istället lägga allt krut på det nya, få pyssla och göra sig hemmastadd är kanske en mera lockande tanke.