Kan jag starta ett företag inom fönsterputs i Stockholm?

Det första man ska tänka om man funderar på att starta ett eget företag är om det verkligen finns en marknad för det jag tänkt mig. Här kan det alltså handla om alla möjliga saker – det kan vara appar till telefoner, det kan handla om en bilverkstad eller fönsterputs – frågan måste ställas innan man drar igång. Finns marknaden och har jag det som krävs för att klara mig på den? Är svaret sedan ja på dessa frågor – ja, då finns det ingen anledning att avstå från att förverkliga sin dröm.

Vill man exempelvis jobba med fönsterputs i Stockholm och har sett att man dels fyller ett behov och dels klarar av att göra detta så är det bara att direkt starta sin verksamhet innan någon annan gör det. Just det här med fönsterputs i Stockholm är ett bra exempel på hur någon person insåg att det fanns ett stort behov och detta förmodligen efter att ha vandrat runt inne i själva Stockholm city. Varför? Jo, om man själv provar att gå där så kommer man ju ganska omgående att inse att där finns mängder av butiker, affärer och gallerior och att den gemensamma nämnaren dem emellan stavas fönster. Fönster som måste ses över, hållas rena och fräscha och se inbjudande ut för kunder – här talar vi alltså naturligtvis om skyltfönster.

Den personen som var först med att erbjuda sina tjänster inom fönsterputs i Stockholm till butiker i Stockholm kan man alltså anta har tjänat massor av pengar på sin verksamhet genom åren och även om konkurrensen ökat så går dennes företag säkerligen fortfarande bra. Det ä ju nämligen så att om man startar ett företag som visar sig vara lönsamt – ja, då kommer det inom kort dyka upp nya aktörer som vill ta en del av den kaka som man har öppnat. Detta är ju naturligt och gäller ju alla branscher även om vi här tog fönsterputs i Stockholm som exempel.

Att vara först är dock väldigt viktigt då man bygger upp en stabil kundkrets som ofta varar genom årtionden – förutsatt då naturligtvis att man fortsätter leverera ett bra resultat. Sköter man exempelvis inte denna fönsterputs i Stockholm så riskerar man ju att en dag stå utan kunder då konkurrensen – som sagt – ökat och blivit hårdare.

Finns det andra områden inom fönsterputs i Stockholm?

Ser man då att man inte tar sig in på denna marknad för fönsterputs i Stockholm – och här menar vi alltså butiker, affärer och gallerior – finns det då andra alternativ? Ja, här kan man ju direkt snegla mot den civila sidan och se att det även där finns en stor marknad som väntar.

Här talar vi alltså om Stockholm som med sina höga hus inte är speciellt inbjudande för privatpersoner att genomföra en fönsterputs i och alltså förmodligen hellre lejer ut denna. Här skiljer sig alltså Stockholm sig åt mot andra städer där husen är lägre och därmed också lättare för privatpersoner att själva ta hand om denna fönsterputs.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ