Lätt att få mattvätt i Stockholm

Stora mattor eller heltäckningsmattor kan man inte ta med sig till en tvättinrättning, de måste tvättas på plats och i Stockholm är mattvätt lätt ordnat.

Att tvätta en matta har många fördelar. Den uppenbara fördelen är att all smuts, fett och bakterier försvinner. Men det finns andra fördelar också. En ren matta slits exempelvis mindre än en smutsig vilket gör att man inte behöver bekymra sig om att skaffa en ny.

En matta behöver inte bara bytas ut för att den blir sliten på gångytorna. Har man ändrat möblering i rummet kan det också ha fört med sig att möblerna lämnat fula avtryck i mattan. Tvättar man mattan med ånga reser sig fibrerna igen, märkena försvinner och mattan ser ny ut.

De som är allergiker eller lider av astma är extra känsliga för damm, pollen och pälsdjur. Även om man dammsuger kan dessa små partiklar bli kvar i mattludden. Det enda sättet att bli av med detta är att tvätta mattan med ånga och ett milt rengöringsmedel. Luften i rummet blir genast bättre och mer hälsosam vilket gynnar alla som vistas där.

Skonsam men effektiv mattvätt ger ny lyster åt rummet

Du kan rengöra dina mattor själv men det är ett stort projekt om du inte har rätt utrustning. I veckotidningar och på nätet kan man hitta många praktiska tips. Torkade teblad, bikarbonat eller textilskum är några av de lösningar man kan prova men alla behöver avslutas med dammsugning.

Det mest effektiva och hygieniska sättet är att använda ånga. Den höga temperaturen gör att i stort sett alla bakterier och andra mikroorganismer dör. Har man rätt utrustning går det smidigt att tvätta både större mattor och heltäckningsmattor. Resultatet blir både fräscht och snyggt.

Eftersom det finns företag som arbetar med att tvätta matta i Stockholm slipper du allt slit som det innebär att hålla dina mattor rena. När du ändå håller på kan du få hjälp med att tvätta av soffan och fåtöljerna också. Du kontaktar enkelt företaget genom formuläret på hemsidan eller på telefon. När ni kommit överens om vad som ska göras får du en offert.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ