Renare hem med klara regler för ansvarsfördelning vid hemstädning

Hemstädning är en eftertraktad tjänst som ger många människor möjligheten att stressa ner och ägna sig åt andra viktiga sysslor. Dessutom har RUT-avdraget på tjänsten gjort det lättare för fler att ta del av den. Men det finns vissa saker att tänka på innan du anlitar en städfirma. En av de viktigaste frågorna är vem som ansvarar för vad vid hemstädning.

Skillnaden i RUT-avdrag beroende på ålder

Det är inte alla som känner till att RUT-avdraget skiljer sig beroende på din ålder. Personer upp till 65 år kan utnyttja ett visst belopp, medan personer över 65 år kan få en fördubbling av beloppet. Anledningen är att äldre personer inte alltid har samma ork och förmåga att ägna sig åt hemstädning och andra hemsysslor som yngre. Eftersom hemstädning blivit så populärt har antalet företag som erbjuder tjänsten vuxit lavinartat, vilket inneburit ett nytt sätt att se på städning och tjänster.

Viktiga frågor vid anlitande av städfirma

Vid anlitande av en städfirma är det viktigt att komma överens om frekvens, antalet uppgifter som ska ingå och betalning. En annan viktig aspekt är ansvarsfördelningen, inklusive frågor om vem som ansvarar för eventuella skador och liknande. En intressant fråga att ta upp är vem som står för vad vid ett hemstäd. Ska städföretaget ta med redskap som dammsugare, golvmopp och dammtrasor eller ska kunden tillhandahålla detta? Och vad gäller förbrukningsartiklar som golvrengöring, sprayer, medel för badrum och medel för kök? Är det kundens material eller städfirmans?

Fördelar med städföretagets artiklar

Om städfirman tar med redskap och förbruksmaterial kan det leda till högre kostnad, men det kan också ha sina fördelar. Det sparar tid och planering för kunden och minskar risken för att städningen måste skjutas upp på grund av saknade förbrukningsvaror eller trasiga redskap. Städfirman har dessutom troligen tillgång till ett professionellt sortiment, vilket kan ge högre kvalitet vid städningen. En proffsig hemstädning är värt sin vikt i guld.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ